Archief van oktober 2010

iMovie ’11 review

dinsdag 26 oktober 2010

Eindelijk is weer eens een lekkere update, iMovie ’09 is opgevolgd door iMovie ’11. De interface is voor groot gedeelte het zelfde gebleven. Iets wat bekritiseerd is door sommige iMovieHD die hards.

Maar ik vind het een briljante interface, doet precies wat het moet doen. Snel een filmpje van je camera halen, monteren en op internet plaatsen. Dit laatste laat zich nu niet meer beperken tot alleen YouTube en Mobile Me, maar ook Facebook, Vimeo en CNN iReporter.

Special effects:

Was de overstap van iMovieHD naar iMovie ’08 het weg laten van de special effects een grote domper voor velen, dan komt daar nu weer een klein beetje moois voor terug. Maar wie handig was met iMovie ’09 kon hier ook leuke dingen mee bereiken. Zoek maar eens op YouTube.

Audio handeling:

Op een fatsoenlijke manier audio te mixen was er niet, nu heeft dit wel zijn grootste stap gemaakt door hier beter in te kunnen rommelen.

Zo kan er in het geluidsspoor het volume op meerdere plekken aangepast worden, harder of zachter wat je maar wil. Zo kan het geluidsspoor kan ook om gezet worden naar een special effect.

Movie Trailers:

Hier over later meer.

Albert Heijn Toy Story figuurtjes

zondag 24 oktober 2010

Komende week heeft Albert Heijn bij elke 15 euro boodschappen Toy Story figuurtjes. Om deze actie kracht bij te zetten natuurlijk een nieuwe reclame met mijn held Harrie Piekema. Ik wil ook zo’n buzz lightyear pak!!!

Mooi werk in Zwitserland Gotthardtunnel een mijlpaal

vrijdag 15 oktober 2010

Het gaat nog wel even duren voordat we er door de Gotthardtunnel heen kunnen rijden, maar de boorwerkzaamheden zijn klaar.