Archief van categorie ‘iMovie’

Film trailer iMovie iPad uitgetest

zondag 18 maart 2012


Op wintersport geweest en een dag de kamera mee genomen, ’s avonds op de iPad filmpjes op de iPad gezet. Met de nieuwe update van iMovie voor IOS is het nu ook mogelijk om voor geprogrammeerde trailers te maken. Super makkelijk en eenvoudig een leuk effect.

iMovie ’11 review

dinsdag 26 oktober 2010

Eindelijk is weer eens een lekkere update, iMovie ’09 is opgevolgd door iMovie ’11. De interface is voor groot gedeelte het zelfde gebleven. Iets wat bekritiseerd is door sommige iMovieHD die hards.

Maar ik vind het een briljante interface, doet precies wat het moet doen. Snel een filmpje van je camera halen, monteren en op internet plaatsen. Dit laatste laat zich nu niet meer beperken tot alleen YouTube en Mobile Me, maar ook Facebook, Vimeo en CNN iReporter.

Special effects:

Was de overstap van iMovieHD naar iMovie ’08 het weg laten van de special effects een grote domper voor velen, dan komt daar nu weer een klein beetje moois voor terug. Maar wie handig was met iMovie ’09 kon hier ook leuke dingen mee bereiken. Zoek maar eens op YouTube.

Audio handeling:

Op een fatsoenlijke manier audio te mixen was er niet, nu heeft dit wel zijn grootste stap gemaakt door hier beter in te kunnen rommelen.

Zo kan er in het geluidsspoor het volume op meerdere plekken aangepast worden, harder of zachter wat je maar wil. Zo kan het geluidsspoor kan ook om gezet worden naar een special effect.

Movie Trailers:

Hier over later meer.