iMovie ’11 review

Eindelijk is weer eens een lekkere update, iMovie ’09 is opgevolgd door iMovie ’11. De interface is voor groot gedeelte het zelfde gebleven. Iets wat bekritiseerd is door sommige iMovieHD die hards.

Maar ik vind het een briljante interface, doet precies wat het moet doen. Snel een filmpje van je camera halen, monteren en op internet plaatsen. Dit laatste laat zich nu niet meer beperken tot alleen YouTube en Mobile Me, maar ook Facebook, Vimeo en CNN iReporter.

Special effects:

Was de overstap van iMovieHD naar iMovie ’08 het weg laten van de special effects een grote domper voor velen, dan komt daar nu weer een klein beetje moois voor terug. Maar wie handig was met iMovie ’09 kon hier ook leuke dingen mee bereiken. Zoek maar eens op YouTube.

Audio handeling:

Op een fatsoenlijke manier audio te mixen was er niet, nu heeft dit wel zijn grootste stap gemaakt door hier beter in te kunnen rommelen.

Zo kan er in het geluidsspoor het volume op meerdere plekken aangepast worden, harder of zachter wat je maar wil. Zo kan het geluidsspoor kan ook om gezet worden naar een special effect.

Movie Trailers:

Hier over later meer.Tags: , , ,

1 reactie op “iMovie ’11 review”

  1. Lina Zegt:

    Ik heb onlangs op 2 oktober een Imac gekocht om allerlei video 8 en Hi8 bandjes te digitaliseren. In Imovie 9 heb ik al 12 bandjes zonder problemen overgezet. Vorige week heb ik de upgrade Ilive11 geinstalleerd. Nu blijkt, dat na de upgrade het geluid niet meer synchroom loopt met de beelden. De helpdesk van Apple kunnen het probleem niet oplossen. Wie kan me helpen?

Mijn reactie