Archief van categorie ‘Fietsen’

afwijking km teller elektrische fiets

zondag 2 februari 2020

De km teller die ook de motor aan stuurt op m’n fiets wijkt af. Hoe weet ik dat en hoeveel. Mijn vader heeft ook elektrische fiets maar met een ander merk motor. Hij merkte al op dat er snelheid verschil in de teller zit.

Vandaag ben ik een stuk wezen fietsen om data verzamelen. Ik heb getest met de Bosch fiets computer, Apple Watch en de Wahoo Bolt. De laatste twee werken met GPS en zijn deze nauwkeuriger te noemen. 

De wahoo bolt is gekoppeld aan m’n strava account hier kan ik ook km aanpassing voor kiezen, hierdoor komt hij behoorlijk in de buurt van de apple watch.


boschfietscomputerWahoo BoltStrava afstand gecorrigeerdApple Watch

109,5
9,60

2019
19,19

2725,926,026,12

Na 27 km (op de Bosch computer) fietsen geven de GPS apparaten een verschil van minimaal 880 meter.

Als je naar de 10 km afstanden kijkt is ongeveer een afwijking bij de Bosch computer van +/- 450 meter. Ongeveer 4,5% afwijking dat de Bosch computer te kort aangeeft. Mijn vermoeden klopt wel, alleen had ik gedacht dat de afwijking groter zou zijn. 

100 km met de Gazelle Paris

zondag 2 februari 2020

Gisteren 1 februari 2020 heeft de km teller 100 km aangegeven, dit betekent ongeveer 14 km per dag met de Gazelle Paris. De fiets doet precies wat ik er van verwacht dus het is voor de eerste 100 km een super fiets.

Nieuwe fiets

maandag 27 januari 2020

Omdat ik een heren fiets had was het niet handig voor het op en afstappen. Besloten om een fiets te kopen met een lage instap. Ik was zeer tevreden over m’n gazelle HeavyDutyNL met zijn Bosch midden motor en zijn hydraulische remmen stond het voor alvast om een fiets te kopen met de zelfde opties.

Ik heb meerdere merken bekeken, maar ik kwam toch weer bij Gazelle uit. Een fiets met een Bosch midden motor en hydraulische remmen. Alleen is de nieuwe serie van Bosch accu’s van lagere capaciteit 300 watt ipv 400 watt. Ik maak niet zulke lange ritten dus gekozen voor de standaard accu van 300 watt, de 400 heeft een meer prijs van €150,- .

Een gazelle Paris C7 HMB en dan een dames uitvoering

In 2 dagen heb ik al 50 km gefietst met deze fiets, hij fietst heerlijk. Ook de accu al leeg gehad, beetje stom maar ik had het juiste menu item in het display niet voor. Maar ik had 40 km gefietst en Gazelle geeft er 30 km op, dus ik klaag niet. Fiets geeft me een hoop vertrouwen met het op en afstappen dus ik denk dat ik er een hoop plezier aan zal beleven.

De eerste modificatie heeft al plaats gevonden, omdat ik de krat aan de voorzijde moet missen, heb ik fietstassen aan de achterzijde geplaatst. Hiervoor naar de action geweest, voor €5,99 kan je toch niet zonder zitten