afwijking km teller elektrische fiets

De km teller die ook de motor aan stuurt op m’n fiets wijkt af. Hoe weet ik dat en hoeveel. Mijn vader heeft ook elektrische fiets maar met een ander merk motor. Hij merkte al op dat er snelheid verschil in de teller zit.

Vandaag ben ik een stuk wezen fietsen om data verzamelen. Ik heb getest met de Bosch fiets computer, Apple Watch en de Wahoo Bolt. De laatste twee werken met GPS en zijn deze nauwkeuriger te noemen. 

De wahoo bolt is gekoppeld aan m’n strava account hier kan ik ook km aanpassing voor kiezen, hierdoor komt hij behoorlijk in de buurt van de apple watch.


boschfietscomputerWahoo BoltStrava afstand gecorrigeerdApple Watch

109,5
9,60

2019
19,19

2725,926,026,12

Na 27 km (op de Bosch computer) fietsen geven de GPS apparaten een verschil van minimaal 880 meter.

Als je naar de 10 km afstanden kijkt is ongeveer een afwijking bij de Bosch computer van +/- 450 meter. Ongeveer 4,5% afwijking dat de Bosch computer te kort aangeeft. Mijn vermoeden klopt wel, alleen had ik gedacht dat de afwijking groter zou zijn. Mijn reactie