Archief van oktober 2009

Magic Mouse review/test

donderdag 29 oktober 2009


Vandaag binnen gekregen, morgen eens mooie review schrijven.

Canon IXUS 200is review

zondag 25 oktober 2009

Vandaag bijna een week de canon IXUS 200 IS in m’n broekzak. M’n vorig canon IXUS 100 IS had zwemles gehad en niet overleefd.

Ik heb nog eventje getwijfeld aan IXUS 120 IS wat de echte opvolger is van de IXUS 100 IS. Maar door het touch screen was erg gecharmeerd van de IXUS 200 IS.

Andere verschillen zijn de optische zoom en de accu en voor de rest zullen ze niet veel van elkaar schelen. Op fotogebied heb ik nog niet veel ervaring opgedaan, wat ik al wel veel gebruik is de breedbeeld foto’s functie.

Wat als eerste opvalt aan de camera is de enorme groothoek (24mm), nog niet eerder een compacte camera in handen gehad. Het leuke hier aan is dat bijna alles automatisch op de foto past zonder een stapje achteruit te doen. De lens f2.8 heeft niet veel licht nodig, wat erg fijn werkt als je aan het filmen bent met deze camera. Binnen filmen met weinig licht gaat vaak niet goed samen met digitale camera’s. De Canon IXUS 200 IS heeft er niet veel moeite mee om alles mooi in beeld te krijgen.

Kon er met de Canon IXUS 100 IS niet gezoomd worden tijdens het filmen, is dat bij de IXUS 200 IS wel mogelijk. Echter is dit een digitale zoom, die veel ruis veroorzaakt. Waarom Canon niet gekozen heeft voor de optische zoom tijdens het filmen is een raadsel (wellicht geluid van het lens motortje). Mooiste is geen zoom te gebruiken tijdens het filmen, dus ook niet echt een gemiste optie.

Geluid; daar kan kort over zijn dat is niet veel.. veel last van windruis en niet stereo. Maar wie zijn video’s monteert zal er niet veel last. Vaak wordt geluid toch weg gelaten.

Samenvattend na 1 week in gebruik: fijne mooie handige kamera met een hele goede lens. Minpuntjes slecht geluid van de microfoon (buiten, windruis) pluspuntjes super groothoeklens en leuke interface op het grote scherm aan de achterzijde.

HDR fotografie

zondag 25 oktober 2009

Ik kwam er van de week pas achter dat mijn spiegelreflex camera (nikon D50) een goede functie heeft voor HDR fotografie.

spoorbrug

Vandaag was het mooie dag er voor om het eens uit te proberen.

skyline-dordrecht

Het is nog een beetje rommelen in photoshop.Ik heb het nog niet helemaal door maar het begin is er.